Munkaszüneti napok 2018-ban, sok hosszú hétvége lesz

Ha 2018 helyett a 2019-es munkaszünetek érdeklik, akkor a 2019-es munkaszüneti napokat itt találja meg.

2018, a hosszú hétvégék éve lesz, mert kilenc alkalommal lesz három vagy négy napos hosszú hétvége, amikor egy ünnepnap közelsége miatt, esetenként munkanap áthelyezéssel, meg lehet toldani a hétvégét 1-2 nappal. Örülhetünk.

Hátralevő munkaszüneti napok:

Sajnos a november eleji hosszú hétvége után még lesz három szombat, amikor dolgozni kell:

2018. november 10. szombat munkanap lesz, november 2. ledolgozása.

2018. december 1. szombat munkanap lesz, december 24. ledolgozása.

2018. december 15. szombat munkanap lesz, december 31. ledolgozása.


2018. december 24. hétfő, Szenteste, pihenőnap, december 1. szombaton kell ledolgozni. A hétvégével együtt 5 napos hosszú hétvége lesz a másik két karácsonyi nappal együtt.

2018. december 25. kedd, Karácsony

2018. december 26. szerda, Karácsony másnapja

2018. december 31. hétfő, pihenőnap. Újév keddre esik, ezért a hétfőt december 15-én le kell dolgozni.

2019. január 1. kedd, újévMár elmúlt munkaszüneti napok:


2018. január 1. hétfő, újév. Az új év első napja hétfőre esik, ezért az év egyből egy három napos hosszú hétvégével kezdődik, és utána egy 4 napos rövid hét jön, ami kellemes, mert utána márciusig kell várni a következő munkaszüneti napra.

2018. március 10. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni március 16-ot, hogy a csütörtökre eső március 15. miatt ne kelljen bemenni dolgozni pénteken. Így ugyan csak egynapos hétvégénk lesz, de a március 15-i héten viszont négy napot kapunk.

2018. március 15. csütörtök Nemzeti ünnepünk, az 1848-49. évi forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Négy napos hosszú hétvége lesz, mivel a pénteki napot előző héten, március 10. szombaton kell ledolgozni.

2018. március 30. péntek Nagypéntek, a húsvét előtti péntek. A kereszténység ezen a napon emlékezik meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről és kereszthaláláról. 2017-től kezdve munkaszüneti nap. A rákövetkező nap, szombat (nagyszombat), nem munkaszüneti nap, vagyis a boltok nyitva lesznek, viszont húsvét vasárnapon a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák.

2018. április 1. húsvét vasárnap általában zárva vannak a boltok. Ilyenkor csak speciális esetben lehetnek nyitva üzletek: a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé , a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei.

2018. április 2. hétfő Húsvét hétfő, a húsvét vasárnapját követő hét első napja. Négy napos hosszú hétvége lesz, szombaton vagy legközelebb kedden lehet majd bevásárolni, mert akkor lesznek nyitva a boltok.

2018. április 21. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni április 30 hétfőt, hogy május 1-i munkaszünettel ne legyen lyukas a hétvége. Így ugyan csak egynapos hétvégénk lesz április 22-én, de a következő, május 1-i héten viszont négy napos pihenést kapunk.

2018. május 1. kedd, a Munka ünnepe. Hétfőt április 21-én kell ledolgozni, így négy napos hosszú hétvégét kapunk megint, viszont az előzővel ellentétben most kevésbé kell majd időzíteni a bevásárlásokat, mert csak május 1-én lesznek zárva a boltok. Május 1. a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, amely a legtöbb országban munkaszüneti nap.

2018. május 6. vasárnap lesz anyák napja. Ez nem munkaszüneti nap, de jó észben tartani, hogy ne felejtsük el.

2018. május 20. vasárnap, Pünkösd vasárnap, amikor általában zárva vannak a boltok. A szombatot tehát érdemes kihasználni bevásárlásra, hogy ne legyen probléma vasárnap és hétfőn, amikor csak a kis családi boltok, illletve a benzinkutakon található üzletek lesznek nyitva.

2018. május 21. hétfő, Pünkösd hétfő, három napos hosszú hétvége lesz, két munkaszüneti nappal, ugyanis a pünkösd hétfőn kívül pünkösd vasárnap is a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, vagyis a boltok többsége zárva lesz ezeken a napokon.

2018. augusztus 20. hétfő, az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe. Háron napos hosszú hétvégét kapunk.

2018. október 13. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni október 22. hétfőt, hogy a 23-i-i munkaszünettel ne legyen lyukas a hétvége.


2018. október 23. kedd, az 1956-os forradalom évfordulója. Hosszú hétvége, hétfőt október 13-án kell ledolgozni. Mivel a munkaszüneti nap keddre esik, négy napos hosszú hétvége lesz.

2018. november 1. csütörtök, Mindenszentek, az üdvözült lelkek emléknapja. (Ezt a napot sokan mondják halottak napjának is, holott az a következő napra, november 2-re esik.) Négy napos hosszú hétvége lesz, pénteket november 10-én kell ledolgozni. A temetők ebben az időszakban általában tovább tartanak nyitva. Budapesten, az Új köztemető felé lehet, hogy a szokásosnál nehezebb lesz eljutni, mert a villamospályát felújítják.

A boltok a hosszú hétvégén november 1. kivételével nyitva lesznek, így csak egy napra kell felkészülni előre.
Még több videóért kattintson ide