Munkaszüneti napok 2019-ben

2019-es csak három szombaton kell majd dolgozni, és számos hosszú hétvége is lesz.

2019. január 1. kedd, újév, 4 napos hosszú hétvége lesz, jól kezdődik az év, de tankoljunk fel ennivalóval, mert 1-én csak a kisboltok lesznek nyitva.

2019. március 15. péntek Nemzeti ünnepünk, az 1848-49. évi forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. 3 napos hosszú hétvégét kapunk, mert a pénteket hozzácsaphatjuk a hétvégéhez. Péntekre érdemes előre bevásárolni, de a hétvége további részében a szokott nyitvatartással várnak a boltok. Az idő előreláthatóan esős lesz, vagy legalábbis várható eső, de remélhetőleg nem ázunk meg.

2019. április 19. péntek, Nagypéntek, a húsvét előtti péntek. A kereszténység ezen a napon emlékezik meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről és kereszthaláláról. 2017-től kezdve munkaszüneti nap. A rákövetkező nap, szombat (nagyszombat), nem munkaszüneti nap, vagyis a boltok nyitva lesznek, viszont húsvét vasárnapon a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák. Újabb három nap pihenés

2019. április 22. hétfő, Húsvét hétfő, a húsvét vasárnapját követő hét első napja. 3 napos hosszú hétvégét kapunk.

2019. május 1. szerda, a munka ünnepe, sajnos csak egy nap szünet lesz, mert messze van szerda a hétvégéktől

2019. június 10. hétfő, Pünkösd hétfő, 3 napos hosszú hétvége

            2019. augusztus 10. szombat munkanap, augusztus 19. hétfő ledolgozása

2019. augusztus 20. kedd, az Államalapítás Ünnepe, 4 napos hosszú hétvége

2019. október 23. szerda, az 1956-os Forradalom Ünnepe

2019. november 1. péntek, Mindenszentek napja, 3 napos hosszú hétvége

            2019. december 7. szombat munkanap

            2019. december 14. szombat munkanap

2019. december 25. szerda

2019. december 26. csütörtök

2020. január 1. szerda, az új év első napja

Munkaszüneti napok 2018-ban, sok hosszú hétvége lesz

Ha 2018 helyett a 2019-es munkaszünetek érdeklik, akkor a 2019-es munkaszüneti napokat itt találja meg.

2018, a hosszú hétvégék éve lesz, mert kilenc alkalommal lesz három vagy négy napos hosszú hétvége, amikor egy ünnepnap közelsége miatt, esetenként munkanap áthelyezéssel, meg lehet toldani a hétvégét 1-2 nappal. Örülhetünk.

Hátralevő munkaszüneti napok:

Sajnos a november eleji hosszú hétvége után még lesz három szombat, amikor dolgozni kell:

2018. november 10. szombat munkanap lesz, november 2. ledolgozása.

2018. december 1. szombat munkanap lesz, december 24. ledolgozása.

2018. december 15. szombat munkanap lesz, december 31. ledolgozása.


2018. december 24. hétfő, Szenteste, pihenőnap, december 1. szombaton kell ledolgozni. A hétvégével együtt 5 napos hosszú hétvége lesz a másik két karácsonyi nappal együtt.

2018. december 25. kedd, Karácsony

2018. december 26. szerda, Karácsony másnapja

2018. december 31. hétfő, pihenőnap. Újév keddre esik, ezért a hétfőt december 15-én le kell dolgozni.

2019. január 1. kedd, újévMár elmúlt munkaszüneti napok:


2018. január 1. hétfő, újév. Az új év első napja hétfőre esik, ezért az év egyből egy három napos hosszú hétvégével kezdődik, és utána egy 4 napos rövid hét jön, ami kellemes, mert utána márciusig kell várni a következő munkaszüneti napra.

2018. március 10. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni március 16-ot, hogy a csütörtökre eső március 15. miatt ne kelljen bemenni dolgozni pénteken. Így ugyan csak egynapos hétvégénk lesz, de a március 15-i héten viszont négy napot kapunk.

2018. március 15. csütörtök Nemzeti ünnepünk, az 1848-49. évi forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Négy napos hosszú hétvége lesz, mivel a pénteki napot előző héten, március 10. szombaton kell ledolgozni.

2018. március 30. péntek Nagypéntek, a húsvét előtti péntek. A kereszténység ezen a napon emlékezik meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről és kereszthaláláról. 2017-től kezdve munkaszüneti nap. A rákövetkező nap, szombat (nagyszombat), nem munkaszüneti nap, vagyis a boltok nyitva lesznek, viszont húsvét vasárnapon a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák.

2018. április 1. húsvét vasárnap általában zárva vannak a boltok. Ilyenkor csak speciális esetben lehetnek nyitva üzletek: a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé , a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei.

2018. április 2. hétfő Húsvét hétfő, a húsvét vasárnapját követő hét első napja. Négy napos hosszú hétvége lesz, szombaton vagy legközelebb kedden lehet majd bevásárolni, mert akkor lesznek nyitva a boltok.

2018. április 21. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni április 30 hétfőt, hogy május 1-i munkaszünettel ne legyen lyukas a hétvége. Így ugyan csak egynapos hétvégénk lesz április 22-én, de a következő, május 1-i héten viszont négy napos pihenést kapunk.

2018. május 1. kedd, a Munka ünnepe. Hétfőt április 21-én kell ledolgozni, így négy napos hosszú hétvégét kapunk megint, viszont az előzővel ellentétben most kevésbé kell majd időzíteni a bevásárlásokat, mert csak május 1-én lesznek zárva a boltok. Május 1. a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, amely a legtöbb országban munkaszüneti nap.

2018. május 6. vasárnap lesz anyák napja. Ez nem munkaszüneti nap, de jó észben tartani, hogy ne felejtsük el.

2018. május 20. vasárnap, Pünkösd vasárnap, amikor általában zárva vannak a boltok. A szombatot tehát érdemes kihasználni bevásárlásra, hogy ne legyen probléma vasárnap és hétfőn, amikor csak a kis családi boltok, illletve a benzinkutakon található üzletek lesznek nyitva.

2018. május 21. hétfő, Pünkösd hétfő, három napos hosszú hétvége lesz, két munkaszüneti nappal, ugyanis a pünkösd hétfőn kívül pünkösd vasárnap is a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, vagyis a boltok többsége zárva lesz ezeken a napokon.

2018. augusztus 20. hétfő, az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe. Háron napos hosszú hétvégét kapunk.

2018. október 13. szombat munkanap lesz, akkor kell ledolgozni október 22. hétfőt, hogy a 23-i-i munkaszünettel ne legyen lyukas a hétvége.


2018. október 23. kedd, az 1956-os forradalom évfordulója. Hosszú hétvége, hétfőt október 13-án kell ledolgozni. Mivel a munkaszüneti nap keddre esik, négy napos hosszú hétvége lesz.

2018. november 1. csütörtök, Mindenszentek, az üdvözült lelkek emléknapja. (Ezt a napot sokan mondják halottak napjának is, holott az a következő napra, november 2-re esik.) Négy napos hosszú hétvége lesz, pénteket november 10-én kell ledolgozni. A temetők ebben az időszakban általában tovább tartanak nyitva. Budapesten, az Új köztemető felé lehet, hogy a szokásosnál nehezebb lesz eljutni, mert a villamospályát felújítják.

A boltok a hosszú hétvégén november 1. kivételével nyitva lesznek, így csak egy napra kell felkészülni előre.

Munkaszüneti napok 2017-ben

A 2018-as munkaszüneti napokat itt találja.

Munkanap áthelyezések nem lesznek, mert nincs olyan keddre vagy csütörtökre eső ünnep, ami egy munkanapot zárna közre a hétvégével.

2017. január 1. vasárnap, újév

2017. március 15. szerda Nemzeti ünnep, mivel az ünnep szerdára esik, ezért kilyukasztja a hetet a közepén, nem lesz hosszú hétvége

2017. április 14. péntek Nagypéntek, a húsvét előtti péntek. 2017-től kezdve munkaszüneti nap. A rákövetkező nap, szombat (nagyszombat), nem munkaszüneti nap, vagyis a boltok nyitva lesznek (a legtöbb áruházláncnál meghosszabbított nyitva tartással), viszont húsvét vasárnapon a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, így tehát szombaton lehet vásárolni, ha szükséges, illetve az egyéb ünnepnapokon is nyitva tartó boltok (benzinkutakon, stb.) nyitva lehetnek a négy napos húsvéti hosszú hétvégén is.

2017. április 17. hétfő Húsvét hétfő, a húsvét vasárnapját követő hét első napja. Négy napos hosszú hétvége lesz, a végén locsolkodással és hímes tojással. Jelenleg úgy néz ki, hogy Húsvétkor hűvősebb, szelesebb időre lehet számítani, váltakozva felhőkkel és napsütéssel, esetleg esővel.

2017. május 1. hétfő, a Munka ünnepe. Hétfő lesz a munkaszüneti nap, így újabb hosszú hétvégét kapunk, ezúttal három naposat, csupán két héttel a húsvéti hosszú hétvége után. Az időjárásjelentés felhős, esetleg esős időt jósol a május elsejei hosszú hétvégére, attól függően, hogy éppen hol leszünk. Május 1. eredetileg munkásmozgalmi eredetű ünnepnap, de 1955-től katolikus egyházi ünnepnap is.

Május 7. vasárnap nem munkaszüneti nap, de érdemes figyelni, mert akkor van Anyák napja.

2017. június 5. hétfő, Pünkösd hétfő, három napos hosszú hétvége lesz, két munkaszüneti nappal, ugyanis a pünkösd hétfőn kívül pünkösd vasárnap is a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, vagyis a boltok többsége zárva lesz ezeken a napokon.

2017. augusztus 20. vasárnap, államalapító Szent István király ünnepe. Mivel az ünnep vasárnapra esik, ezért a három napos hosszú hétvége ezúttal sajnos elmarad, nem lesz plusz munkaszüneti nap, és a nagyobb boltok is zárva lesznek vasárnap.

2017. október 23. hétfő, az 1956-os forradalom évfordulója. Mivel az ünnep hétfőre esik, ezért három napos hosszú hétvégénk lesz, és csak hétfőn lesznek zárva a boltok, a hétvégén be lehet vásárolni, ami szükséges. (Munkaszüneti napokon csak azok az üzletek lehetnek nyitva, amelyek speciális helyeken, például benzinkúton vannak, vagy kis alapterületűek, és a tulajdonosok szolgálnak ki az üzletben.)

2017. november 1. szerda, Mindenszentek. Az ünnep szerdára esik, ezért ebben az esetben nem lesz hosszú hétvége, mert az ünnepnap nem zár közre napot a hétvégével. Ha ezen a napon menne temetőbe emlékezni az elhunyt hozzátartozókról, akkor készüljön erős forgalomra. Ezt a napot sokan mondják halottak napjának is, holott az a következő nap, november 2-a.

2017. december 24. vasárnap, karácsony előestéje, szenteste, pihenőnap

Legközelebb várható következő munkaszüneti nap:

2017. december 25. hétfő, Karácsony, 4 napos hosszú hétvége
2017. december 26. kedd, Karácsony másnapja, 4 napos hosszú hétvége

Ha Budapesten tartózkodik, akkor itt találhat szabadidős programokat


Munkaszüneti napok 2016-ban

Munkaszüneti napok listája 2016-ban. A 2018-as munkaszüneti napokat itt találja.

2016. január 1, péntek, pihenőnap (hosszú hétvége)

      2016. március 5. szombat munkanap (március 14. ledolgozása)
      2016. március 14 hétfő pihenőnap (március 5. szombaton kell ledolgozni)

2016. március 15 kedd (hosszú hétvége)

2016. március 28. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)

2016. május 1. vasárnapra esik

2016. május 16. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)

2016. augusztus 20. szombatra esik (nemzeti ünnep)

      2016. október 15. szombat munknanap (október 31. ledolgozása)

2016. október 23. vasárnapra esik, az 1956-os forradalom évfordulója

      2016. október 31. hétfő pihenőnap (október 15. szombaton kell ledolgozni)

2016. november 1. kedd, Mindenszentek (hosszú hétvége)

2016. december 24. szombat, Szenteste, pihenőnap

2016. december 25. vasárnap, Karácsony

2016. december 26. hétfő, Karácsony másnapja (hosszú hétvége)

Munkaszüneti napok 2015-ben

Tervezett munkaszüneti napok 2015-re:

2015. január 1, csütörtök újév
2015. január 2, péntek, pihenőnap (hosszú hétvége)
2015. január 10, szombat munkanap, január 2. ledolgozása
2015. március 15 vasárnapra esik
2015. április 6. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
2015. május 1. péntek, a munka ünnepe (hosszú hétvége)
2015. május 25. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
2015. augusztus 8. szombat munkanap (augusztus 21. ledolgozása)
2015. augusztus 20. csütörtök (nemzeti ünnep)
2015. augusztus 21. péntek (pihenőnap, augusztus 8. szombaton kell ledolgozni, hosszú hétvége)
2015. október 23. péntek (hosszú hétvége), az 1956-os forradalom évfordulója
2015. november 1, Mindenszentek vasárnapra esik
2015. december 12. szombat munkanap (december 24. ledolgozása)
2015. december 24. csütörtök, Szenteste, pihenőnap (december 12-én kell ledolgozni)
2015. december 25. péntek, Karácsony
2015. december 26. szombat, Karácsony másnapja

Tervezett munkaszüneti napok 2016-ban.
Még több érdekesség erre