Munkaszüneti napok 2017-ben

Munkanap áthelyezések nem lesznek, mert nincs olyan keddre vagy csütörtökre eső ünnep, ami egy munkanapot zárna közre a hétvégével. A 2017-es munkaszüneti napok az alábbiak:

2017. január 1. vasárnap, újév

2017. március 15. szerda Nemzeti ünnep, mivel az ünnep szerdára esik, ezért kilyukasztja a hetet a közepén, nem lesz hosszú hétvége

2017. április 14. péntek Nagypéntek, a húsvét előtti péntek. 2017-től kezdve munkaszüneti nap. A rákövetkező nap, szombat (nagyszombat), nem munkaszüneti nap, vagyis a boltok nyitva lesznek (a legtöbb áruházláncnál meghosszabbított nyitva tartással), viszont húsvét vasárnapon a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, így tehát szombaton lehet vásárolni, ha szükséges, illetve az egyéb ünnepnapokon is nyitva tartó boltok (benzinkutakon, stb.) nyitva lehetnek a négy napos húsvéti hosszú hétvégén is.

2017. április 17. hétfő Húsvét hétfő, a húsvét vasárnapját követő hét első napja. Négy napos hosszú hétvége lesz, a végén locsolkodással és hímes tojással. Jelenleg úgy néz ki, hogy Húsvétkor hűvősebb, szelesebb időre lehet számítani, váltakozva felhőkkel és napsütéssel, esetleg esővel.

2017. május 1. hétfő, a Munka ünnepe. Hétfő lesz a munkaszüneti nap, így újabb hosszú hétvégét kapunk, ezúttal három naposat, csupán két héttel a húsvéti hosszú hétvége után. Az időjárásjelentés felhős, esetleg esős időt jósol a május elsejei hosszú hétvégére, attól függően, hogy éppen hol leszünk. Május 1. eredetileg munkásmozgalmi eredetű ünnepnap, de 1955-től katolikus egyházi ünnepnap is.

Május 7. vasárnap nem munkaszüneti nap, de érdemes figyelni, mert akkor van Anyák napja.

2017. június 5. hétfő, Pünkösd hétfő, három napos hosszú hétvége lesz, két munkaszüneti nappal, ugyanis a pünkösd hétfőn kívül pünkösd vasárnap is a munkaszüneti napokra vonatkozó beosztási szabályokat alkalmazzák, vagyis a boltok többsége zárva lesz ezeken a napokon.

Legközelebb várható következő munkaszüneti nap:

2017. augusztus 20. vasárnap, államalapító Szent István király ünnepe. Mivel az ünnep vasárnapra esik, ezért a három napos hosszú hétvége ezúttal sajnos elmarad, nem lesz plusz munkaszüneti nap, és a boltok is zárva lesznek vasárnap.

Ha Budapesten tartózkodik, akkor itt találhat szabadidős programokat


2017. október 23. hétfő, az 1956-os forradalom évfordulója. Mivel az ünnep hétfőre esik, ezért három napos hosszú hétvégénk lesz.

2017. november 1. szerda, Mindenszentek
2017. december 24. vasárnap, Szenteste, pihenőnap
2017. december 25. hétfő, Karácsony
2017. december 26. kedd, Karácsony másnapja


Tervezett munkaszüneti munkaszüneti napok 2018-ra