Ott égnek a lámpák, ahol jársz

Egy energiaspóroló újítás: amerre mész, ott felgyulladnak a lámpák, majd ha elhaladtál, akkor egy idő után kialszanak. Kissé horrorfilmes érzete lehet a dolognak, hogy csak te vagy megvilágítva, máshol sötét van, és csak akkor látod, hogy mi van előtted, amikor odaérsz, és felgyulladnak a lámpák.


Együtt élni parazitákkal

Ez a címe annak az ismeretterjesztő BBC műsornak, melynek vezetője megfertőzi magát különböző parazitákkal, hogy kipróbálja, hogyan hatnak az emberi testre. A kedvcsináló előzetesben galandféreggel fertőzi meg magát, majd lenyel egy apró kamerát, és aztán egy képernyőn nézi, ahogy a féreg a beleiben tekergőzik. Itt lehet megnézni a videót.


Tűzijáték Izlandon

Izlandon az a szokás, hogy újév éjfélkor mindenki a saját házánál csinál tűzijátékot, amit most valaki felvett robotkamerával. Amikor körbeforgatja a kamerát, akkor szépen látszik, hogy a látóhatár mindenfelé tűzijátékkal van tele.


Bűvésztrükkök kulisszatitkai

Ebben a TV-sorozatban egy álarcos mágus fedi fel trükkök megoldását, elmondása szerint azért, mert azt akarta, hogy ne a régi ósdi trükköket használják folyton az illuzionisták, hanem találjanak ki inkább újakat helyettük.



További részek: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Következő oldal