A majmok felháborodnak az igazságtalanságon

A kísérletben a majmoknak egy követ kell kiadniuk a kísérletvezetőnek, és cserébe jutalmat kapnak. Az egyik uborkát kap, amit el is majszol, de aztán meglátja, hogy a másik ugyanazért a feladatért szőlőt kap jutalmul:



A videó részlet egy előadásból, ami az állatok morális viselkedéséről szól, a fentihez hasonló példákkal:


Ácsorgás a lávató partján

Nem semmi élmény lehet a világ legaktívabb vulkánjánál egy sziklaperemen állni, és nézni, ahogy szinte karnyújtásnyira tombolnak a lávahullámok.


Ha dohányzol, akkor lógni fog a melled

A dohányzás ugyanis éppen azt a proteint bontja le (az elasztint), ami a bőr rugalmasságáért felel. Szóval ha érintett vagy, vagy van olyan nőismerősöd, akit szívesen leszoktatnál a dohányzásról, akkor érdemes lehet megemlíteni neki ezt az információt.

Továbbá ezt a videót is érdemes megmutatni a függőknek, ami a dohányos tüdő gyengébb teljesítményét demonstrálja egy egészségessel szemben:


Hogyan forgassunk fekete-fehér filmet

A videó készítője úgy állt neki, hogy mindent (önmagát is) a szürke megfelelő árnyalatára festett a szobában. A felvétel színein nem változtattak, minden úgy van felvéve, ahogy a kamera látta.


Hangyaboly kiöntése fémmel

Olvasztott fémet öntenek a bolyba (a tudomány érdekében feláldozva a hangyákat), majd kiássák a kiöntött bolyformát, ami kiemelés után olyan, mint egy különös szobadísz, de jól mutatja a járatokat a boly belsejében:


Következő oldal